Moni vanhempi valittelee oman ajan puutetta ja etenkin monet nuoret vanhemmat kaipaavat mahdollisuutta päästä nauttimaan yökerhoista ja niiden tunnelmasta. Lapsia ei tietenkään voi ottaa mukaan perinteiseen yökerhoon, mutta monet perheet ovat keksineet tähänkin luovan ratkaisun, joka löytyy Helsingin satamista lähteviltä laivoilta.

Laivamatka tarjoaa yökerhoilua myös lasten kanssa

Jos itse Helsinki on jo nähty, pääsee Helsingistä näppärästi myös risteilemään. Esimerkiksi Tukholma ja Tallinna ovat suosittuja kohteita. Lapsiperheet ovat löytäneet risteilyt jo siinä määrin, että osa laivamatkustajista kokee jo lapsiperheiden suorastaan vallanneen alusten yökerhot. Näihin yökerhoihin voi nimittäin ottaa lapset tietyin varauksin mukaan. On kuitenkin tärkeää varmistaa, että oma kunto on sellainen, että lapsista huolehtiminen onnistuu varmasti ja että lapset ovat varmasti koko ajan turvassa. Lapsia ei suinkaan saa jättää laivalla heitteille, vaan heistä tulee huolehtia asianmukaisella tavalla koko matkan ajan!

Jo pelkästään laivan tunnelma ja laivalta löytyvä ohjelma on monelle lapsiperheelle yksi loman kohokohdista. Yökerhoissa saatetaan järjestää myös lapsille suunnattua ohjelmaa, kuten taikuriesityksiä. Monella laivalla on järjestetty lapsille erityistä ohjelmaa ja laivan leikkihuoneisiin kannattaa tutustua, jotta matka sujuisi mahdollisimman miellyttävällä ja mukavalla tavalla niin lapsille kuin aikuisillekin.

Mitä tehdä kohteessa lasten kanssa?

Helsingistä lähtee laivoja esimerkiksi Tallinnaan ja Tukholmaan. Risteillä voi toki myös siten, ettei matkaan sisälly lainkaan maihinnousua. Tällöin laivan tunnelma ja esimerkiksi laivan yökerho on matkan tärkeintä antia.

Jos kuitenkin haluat käydä lasten kanssa myös maissa, Tallinnassa Tallinnan eläintarha on monen lapsiperheen suosikkikohde. Myös Tukholmasta löytyy lapsille ja lapsenmielisille runsaasti nähtävää ja koettavaa, kuten Junibacken, jossa etenkin Astrid Lindgrenin tarinoista nauttivat lapset ja lapsiperheet viettävät helposti useamman tunnin mukavien leikkien ja tarinoiden parissa.

Etenkin Tallinnasta löytyy edullisia majoitusvaihtoehtoja, joten lomasta voi halutessaan nauttia useammankin kuin yhden päivän. Tällöin laivasta voi varata reittimatkan niin meno- kuin paluumatkallekin ja lomasta tulee entistä monipuolisempi. Monelle lapselle jo hotellissa yöpyminen on jännittävä kokemus ja hotellin aamupalalla vanhemmatkin pääsevät lomatunnelmaan, kun joku toinen huolehtii ruokailun aikaansaamista sotkuista!