Helsingissä on mahdollista päästä katsomaan omaa suosikkibändiä tai tutustua vaikka johonkin uuteen yhtyeeseen. Halusitpa sitten kuunnella jazzia, hiphopia tai hieman raskaampaa musiikkia, live-esityksistä saat irti parhaan kokemuksen. Livemusiikista pääsee nauttimaan milloin tahansa, sillä Helsingin monilla klubeilla on esityksiä lähes joka päivä.

Tavastia on klassikko

Jo vuosikymmenien ajan toiminut Tavastia-klubi on Suomen vanhin ja yksi koko Euroopan vanhimpia rock-klubeja. Samassa rakennuksessa on järjestetty tansseja jo 1950-luvulta saakka ja jo 70-luvulla perustettu Tavastia on ollut useiden suomalaisten ja ulkomaisten yhtyeiden näyttämönä. 90-luvulta lähtien klubi on toiminut yksinomaan livekeikkapaikkana. Nykyään Tavastia on lähes kaikkien suomalaisten tuntema klubi, ja lippujen saaminen etenkin suosittujen bändien keikoille on jonotuksen arvoista. Toisaalta kaikki aloittelevat bändit odottavat jännityksellä ensimmäistä Tavastian keikkaansa, jolloin he pääsevät seuraamaan Suomen suurimpien rokkiyhtyeiden jalanjälkiä. Lauantaisin keikan jälkeen yleisö voi jatkaa juhlimista aamuun saakka, sillä joka viikonloppu Tavastialla järjestetään lauantaidisko.

Kulttuuritehdas Korjaamo on monipuolinen

Korjaamo on nimensä mukaan vanha Helsingin raitiovaunujen korjauspaikka. Nykyään se toimii erilaisten kulttuuritapahtumien näyttämönä. Elokuvien, teatterin ja näyttelyiden lisäksi Korjaamolla järjestetään myös usein erilaisten yhtyeiden keikkoja, joita kuuntelemaan tulevat voivat samalla nauttia paikan monipuolisista ominaisuuksista, kuten erinomaisista ravintolapalveluista. Korjaamolla keikkailevat niin uudet nousevat yhtyeet kuin jo pitkään itselleen nimeä tehneet kokoonpanot. Lisäksi Korjaamolla järjestetään musiikkitapahtumia, joissa voi päästä kuulemaan useita bändejä saman päivän aikana.

Kuudes Linja rokkaa

Vaihtoehtoisesta rokista pitävät ovat jo pitkään löytäneet tiensä Kutosen keikoille kuuntelemaan omia suosikkibändejään tai tutustumaan uusiin tulokkaisiin. Lisäksi Kutonen on ollut legendaarinen räppäreiden esiintymispaikka ja edelleen täällä järjestetään Helsingin parhaat räppikeikat. Livekeikkojen lisäksi kävijöitä viihdyttävät useat erilaiset DJ:t, joita klubille tulee usein esiintymään myös muista pohjoismaista tai Keski-Europasta saakka.

Kaiku on arvostettu keikkapaikka

Kuudennen Linjan läheisyydessä sijaitsee toinenkin suosittu klubi, jota on tituleerattu jopa Suomen parhaaksi keikkapaikaksi. Kaiku on vanhassa tehdasrakennuksessa sijaitseva yökerho, jolla Tavastian tavoin kaikki suomalaiset bändit haluavat päästä esiintymään. Lisäksi bändilistalla on usein myös ulkomaisiakin nimiä ja Kaiku onkin saanut jopa kansainvälistä arvostusta. Siitä pidetään erityisesti laadukkaiden esiintyjien ja mahtavan miljöön vuoksi.